Borsa günü yüzde 0,13 yükselişle tamamladı.
BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 6,12 puan artarken, toplam işlem hacmi 47,5 milyar TL oldu.
Bankacılık endeksi yüzde 1,11 yükselirken, holding endeksi yüzde 0,80 kaybetti. Orta branş endekslerinde en çok yüzde 1,56 ile ticaret kazanırken, en çok kaybeden yüzde 2,77 ile madencilik oldu.
Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), siyasi faiz olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,50’de tuttu.
ABD ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde beklentilerin altında yüzde 1,1 büyüdü. Yurt içinde çekirdek bireysel tüketim harcamaları fiyat endeksi piyasa beklentilerinin üzerinde yüzde 4,9 artarken, 22 Nisan ile biten haftada işsizlik maaşına ilk kez başvuranların sayısı beklentilerin altında 230 bine geriledi.
Analistler, küresel borsalarda ABD bankacılık sektörünün risklerine rağmen beklentilerin üzerinde gerçekleşen şirket kârlılığının da etkisiyle borsalarda risk iştahının arttığını belirtti.
Makroekonomik verilerden gelen karışık sinyallerin etkilerinin takip edildiğini söyleyen analistler, ABD ekonomisindeki yavaşlamanın ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonu dizginlemeye yönelik agresif hamlesinin etkisini yansıttığını söyledi.
Analistler, ülkede açıklanan büyüme verilerinin ardından resesyon endişelerinin de gündeme geldiğini söyledi.
Yarın yurt içinde dış ticaret dengesi, yurt dışında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) faiz kararı Japonya’da, Almanya’da TÜFE ekonomik büyüme ve işsizlik oranı, Euro bölgesinde büyüme, ABD kişisel Türkiye’de harcama verilerinin takip edileceğine dikkat çeken analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinde 4.700 seviyesinin takviye, 4.980 ve 5.050 puanların ise direnç pozisyonunda olduğuna dikkat çekti.