Haber

Charlie Hebdo’nun Hamaney karikatürleri İstanbul’da protesto edildi

Fransız dergisi Charlie Hebdo’nun İran lideri Ali Hamaney’e “hakaret” içerikli karikatürleri İstanbul’da protesto edildi.

Beyoğlu’nda İstanbul Sanayi Odası (İSO) arkasında toplanan Ümmet-i Vahide girişimi üyeleri, Fransa, İsrail ve ABD aleyhinde sloganlar attı.

Grubun adına yapılan basın açıklamasını okuyan Hasan Muhsin Telek, Hz.

Müslümanların Kuran ve Allah Resulü yolunda tek ümmet ve kardeş olduklarına değinen Telek, “Geçmişte Haçlı seferleri ile Batılılar, İslam ümmetine ve ülkemize karşı vahşi ve barbarca saldırılar ve katliamlar gerçekleştirdiler. Bütün İslam alemi gibi ülkemize ve milletimize karşı mukaddes olan “Onların topraklarında nasıl soykırım yaptıklarını asla unutmadık. Fransız haçlı devletinin Cezayir’i işgali ile Müslüman Cezayir halkına karşı yaptıklarını hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız.” dedi.

Bugün ABD başta olmak üzere Batı dünyasının aynı haçlı ruhuyla saldırganlığını sürdürdüğünü belirten Telek, Müslümanların kutsal mekanlarına ve azizlerine yönelik saldırıların karşılıksız kalmayacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Düşmanlar ne kadar az azarlasalar da, ne kadar tuzaklar kurarlarsa kursunlar, onları bekleyen son tam bir yenilgi ve hüsrandır. Çünkü bu, Rabbimizin müminlere vaadidir. Şeytan fırkası mağlup olacaktır. Allah’ın hizbi tüm dünyaya mutlaka hakim olacak, ilahi adalet hakim olacak ve hak hakim olacak, O’nun sancağı yeryüzünün her yerinde dalgalanacaktır.”

İlahiyatçı Musa Aydın ve Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Sevecen de birer konuşma yaptılar.

haber-iyidere.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu