Haber

Depremde kaybolan Asel’in doğum günü görüntüleri yüreklerimizi dağladı

Depremden bu yana haber alınamayan anne, baba ve küçük Asel’den geriye yürek burkan doğum günü görüntüleri kaldı.

Acılı büyükanne “Bana ‘Büyükannenin Gülü, Buradayım’ derdi”

Enkazdan ayrılmayan dede Selahattin Kılıç, “Torunumun bana ‘Dede’ demesini özledim” dedi.

HATAY – Hatay’da yaşayan Selahattin ve Fatma Kılıç çifti, depremden bu yana çocuklarının ailesinden umutla haber bekliyor. Torunlarının kendilerine seslenmesini özlemle bekleyen çift, Asel’in doğum gününde çekilen görüntüleri izlerken acı çekiyor.

Kahramanmaraş merkezli depremde 25 bine yakın kişi hayatını kaybederken, Antakya ilçesi de yerle bir oldu. Antakya’nın Güzelburç Mahallesi’ndeki Ünsur Apartmanı’nda asrın felaketine yakalanan 32 yaşındaki Mustafa Kılıç, 29 yaşındaki Hasret Kılıç ve 5 yaşındaki oğulları Asel Kılıç, depremin ardından adeta yok oldu. . Felaketin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen çocuklarının ailesinden haber alamayan acılı baba Selahattin ve anne Fatma Kılıç, aylardır umutla haber bekliyor. Torunlarının kendilerine ‘dede’ ve ‘büyükanne’ demelerini hasretle bekleyen Kılıç çifti, Asel’in doğum gününden geride kalan sahnelerde yürekleri dağladı.

“Torunumun bana ‘Dede’ demesini özledim”

Depremde yıkılan Ünsur Apartmanı’nın önünde bir hafta bekleyen Selahattin Kılıç, torununun kendisine ‘dede’ demesini özlediğini belirterek, “Kıyamet günü Antakya, Hatay’da yaşıyordum. Deprem.Sabah ilk gittiğim bina oğlumun yaşadığı binaydı.Yıkıldı,bir hafta önündeydik.Bir hafta önündeydik.Çıkmadılar. Enkaz iki kere daha tarandı ama bir daha çıkmadılar.Aldığımız habere göre AFAD 10 kişiyi oradan kurtararak hastanelere sevk etti.Oraya beyaz bir minibüs geldi ve yaklaşık 15 kişiyi hastanelere götürdük.Ancak biz Çocuklarımdan haber gelmedi. Gitmediğim hastane ve yer kalmadı. Ben ve gelinim Ailesine DNA örneği verdik. Rastgele bir eşleşme yok. Bir kişi ölmüşse verebilir. Bir yıldır maç mı yok? Torunumun bana ‘Dede’ demesini çok özledim. Çocuklarımı çok özledim. Lütfen bir an önce çocuklarımı bulsunlar. Torunumun videosunu izliyordum, orada ağlıyordum. Çok özledim. “Oğlumu, gelinimi, torunumu özledim. Devletimizin büyüklerinden lütfen çocuklarımızı bir an önce bulmalarını rica ediyorum” dedi.

“Bana ‘Büyükannenin Gülü, Buradayım’ derdi”

Aylardır umutla oğlundan ve ailesinden haber beklediğini belirten Fatma Kılıç, “Çocuklarımızı hâlâ bulamadık. Neredeler, öldüler mi, hayattalar mı? Bilmiyoruz, biliyoruz.” Çok acı çekiyoruz. Bir an önce bu konuya bir çözüm bulalım. Ben torunuma büyükannesinin gülü derdim, o bana ‘Babaannesinin gülü’ derdi. “Gulu, ‘Buradayım’ kederi. Onu çok özledim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu