Haber

EBB Başkanı Büyükerşen, Ulusal El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Kongresi’nde konuştu

EskişehirBüyükşehir Belediyesi (EBB) Lideri Yılmaz Büyükersen , 18. Ulusal El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Kongresi-7. Ulusal El Rehabilitasyon Kongresi’nin açılışında konuştu. Büyükerşen, “Çok kaliteli kadromuz ve uzmanlarımız var. Ancak sağlık sistemindeki sorunlar nedeniyle bazen hak etmedikleri tutumlarla karşılaşıyorlar, bazen de hak ettikleri saygıyı ve geliri alamıyorlar. Tabii ki Bu sorunların çözümü siyasetin görevidir.”

Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği (TEUECD) ve El Terapistleri Derneği tarafından düzenlenen 18. Ulusal El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Kongresi-7. Ulusal El Rehabilitasyon Kongresi Eskişehir’de başladı.

türkiyeTürkiye’nin değerli bilimsel kongrelerinden biri olan toplantıda, alanında uzman konuşmacıların katkılarıyla, güncel tanı ve tedavi yaklaşımlarının tartışılmasının yanı sıra, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin paylaşılmasına imkan verecek bilimsel bir program hazırlanması amaçlanmaktadır. ulusal ve uluslararası arenada konuştuk.

Tasigo Otel’de başlayan kongrenin açılış konuşmasını EBB Lideri Yılmaz Büyükerşen yaptı. Önder Büyükerşen şunları söyledi:

“Nazik davetinizi alınca bir süre düşündüm. Ellerimizin üst kısımları yani bilekler, dirsekler, ön kollar ve arka kısımlar vücudumuzun muhtemelen en işlevsel bölgeleri olduğunu bir kez daha anladım. Sıradan zamanlarda kıymetini çok anlarız.Bu uzvumuz yaralanırsa veya ağır bir şekilde zarar görürse hayatımızda ne kadar lüks çekeceğimizi düşünmeyiz. .

Günümüzde tıp, teknolojik alandaki gelişmelere paralel olarak hızla gelişmektedir. Sizler sayesinde ülkemiz dünya çapında tıp alanında başarı kazanıyor. Uluslararası arenada bilinen, tanınan ve makalelerine referans verilen çok sayıda tıp profesyonelimiz var. Son yıllarda yurtdışında hizmet tercihlerinin artması sonucu sayıları hızla azalsa da hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın halka en üst düzeyde hizmet vermeyi görev saydıklarını biliyorum. Çok kaliteli ekiplerimiz, uzmanlarımız var. Ancak sağlık sistemindeki sorunlar nedeniyle bazen hak etmedikleri durumlarla karşılaşmakta, bazen de hak ettikleri saygıyı ve geliri alamamaktadırlar. Elbette bu konuların analizi devleti yönetenlerin yani siyasetin görevidir. Bildiğiniz gibi siyasetin bulaştığı ülkemizde maalesef hiçbir şey sağlıklı ve düzgün çalışmıyor. Maalesef ülkemiz iyi günlerden geçmiyor. 18. Ulusal El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Kongresi’nin başarılı ve verimli geçmesini diliyor, emeği geçen herkesi kutluyorum.”

TEUECD Dernek Lideri Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, TEUECD Kongre Lideri Prof. Dr. Sinan Adıyaman, El Terapistleri Derneği Lideri Prof. Dr. Çiğdem Öksüz ve Ulusal El Rehabilitasyon Kongresi Lideri Prof. Deran Oskay’ın da konuşmalarını yaptığı Kongre-7. Ulusal El Rehabilitasyon Kongresi yarın sona erecek.

Kaynak: ANKA / Sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu