Ekonomi

Ethereum Nisan ayında yükselişe devam edebilecek mi? Beklentiler ne yönde?

Investing.com – Ethereum, 7 aydır pozitif kapanış görürken yükseliş trendini kararlı şekilde sürdürüyor.

Milyarder yatırımcılar neye yatırım yapıyor? Yanıtı InvestingPro’da! Şimdi INVTROZEL1A kodunu kullanın, %20’ye varan indirimle kayıt olun.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Şubat ayında %46 gibi dikkat çeken bir oranda değer kazanan Ethereum, Mart ayında %9 oranında değer artışıyla 3.645 dolardan kapanış görürken yükseliş ivmesini yavaşlattı. Ancak hem Blockchain verileri hem de beklentiler Ethereum’da trendin devam edebileceğine dair bazı sinyaller veriyor.

Ethereum ağında bakiyeli cüzdan sayısı rekor kırdı

Blockchain analiz platformu Santiment, Mart ayında bakiyeli Ethereum adreslerinin sayısının 118,2 bin ile rekor sayıya ulaştığını raporladı. Bu olumlu veriyle birlikte Santiment, orta vadeli MVRV oranının, piyasa duyarlılığının pozitif kaldığını göstererek yükseliş sinyali ürettiği üzerinde duruyor. MVRV, piyasa değeri ile gerçekleşen değerin oranlanmasıyla hesaplanan bir veri olarak varlığın iskontolu mu yoksa primli mi hareket ettiğine dair öngörü sunar.

Ethereum’a yönelik diğer olumlu veriler arasında büyük yatırımcı işlemlerinin geçen hafta itibarıyla yeniden yükselişe geçmesi ve kripto borsalarındaki ETH rezervlerinin yeni tarihi düşük seviyelere ulaşması olarak paylaşılıyor. Glassnode, şu an toplam ETH arzının sadece %11’inin işlemlerde kullanıldığına işaret ediyor. Ethereum’un ticaret yapılabilir miktarı azaldıkça kripto varlığında 2024 yılı boyunca değeri artmaya devam etti.

Ethereum’a yönelik kurumsal ilgi ne durumda?

CoinShares verileri, geçen hafta Ethereum fonlarına yönelik çıkışları raporladı. Son günlerde spot ETH ETF’in onaylanmasının zora girdiğine sair söylentilerin piyasayı bir miktar tedirgin ettiği görülüyor. Ancak en büyük varlık yönetim şirketleri, Ethereum ETF başvurularını güncellemeye devam ederek ETH destekli yatırım fonunun onay alacağına yönelik beklentilerini koruyor.

Ancak piyasada Ethereum ETF onayının Mayıs ayında gelebileceğine yönelik beklentilerin yıl sonuna doğru kaymaya başladığı da bir olumsuzluk olarak görülüyor. Yine de Ethereum ağının güçlü temellere sahip olması e son olarak Dencun güncellemesinin de başarılı şekilde gerçekleşmesi, kripto varlık fiyatının trendini koruması için yardımcı olabilir.

Ethereum fiyatında son durum

Ethereum’da 3.600 dolar seviyesi direnç olarak güncelliğini korurken 3.650 dolardan dönen kripto para, haftaya satıcılı başladıktan sonra 3.500 dolara kadar geriledi. Kısa vadeli görünüme göre 3.500 – 3.600 dolar aralığına sıkışan Ethereum’un Bu fiyat seviyelerini günlük kapanışlarla kırma eğilimine bağlı olarak yukarı bölgede 3.770 dolar ve aşağı bölgede 3.330 dolar seviyelerine doğru hareket edebileceğini görebiliriz.

lalapasaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu