Haber

Gözler Erdoğan’ın açıklayacağı yeni kabinede! Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı’na veya İçişleri Bakanlığı’na gelebilir.

28 Mayıs Pazar günü yapılan 2’nci tip seçimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanmasının ardından gözler şimdi yeni kurulan Kabinede. Erdoğan’ın Perşembe veya Cuma günü açıklaması beklenen Kabine’ye sürpriz isimlerin gireceği konuşuluyor.

HAKAN FİDAN’IN İSMİ KABİNE GİDER

Kabine için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Hasan Doğan ve 13 yıldır MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan’ın isimleri belirlendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan.

DIŞİŞLERİ VEYA İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA GELEBİLİR

Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı’na veya İçişleri Bakanlığı’na gelebileceği belirtilirken, Dışişleri Bakanlığı için Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan da bahsediliyor.

HACİMÜFTÜOĞLU’NUN BAKAN OLMASI BEKLENİYOR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile Afyonkarahisar Valisi Kübra Yiğitbaşı’nın da bakan olabileceği belirtiliyor. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Milli Savunma Bakanlığı için de anılıyor. Trabzonlu Hacımüftüoğlu’nun bakan olması bekleniyor.

Alpaslan Bayraktar.

ALPASLAN BAYRAKTAR ENERJİ BAKANI OLABİLİR

Enerji Bakan Yardımcısı olan Alpaslan Bayraktar’ın da bakan olacağı söyleniyor. Washington Büyükelçisi Murat Mercan’ın damadı Bayraktar’ın Enerji Bakanlığı’na gelmesi bekleniyor. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın adı Enerji Bakanlığı için de geçiyor.

SİNAN OĞAN’IN İSMİ DE BAKANLIK İÇİN

Afet ve Göç adı altında iki yeni Bakanlık oluşturulması planlanmaktadır. Bakanlık için Sinan Oğan’ın da adı geçiyor. Halen parti yönetiminde bulunan bazı isimler de kabineye girebilecek.

haber-bogazkale.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu