Haber

İstanbulkart ile yetersiz bakiye ile seyahat etmek mümkündür.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin aldığı kararla dijital İstanbulkart kullanıcıları, bakiyelerinin yetersiz kalması durumunda 15 TL’ye kadar eksi bakiye kredi kullanabilecek. Oybirliği ile alınan karara göre her kullanıcı bu uygulamadan sadece 1 geçiş için yararlanabilecek, ücret ödemeden bir daha hizmetten yararlanamayacak.

İBB Meclisi Haziran ayı oturumlarının üçüncü toplantısı, Meclis 1. Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Okul başkanlığında Saraçhane’deki Cumhurbaşkanlığı binasında gerçekleştirildi.

Meclise sunulan önergede, Ocak 2022-Aralık 2023 arasında 1 milyon 356 bin 160 İstanbulkart taşınabilir uygulama QR kullanıcısının 40 milyon 44 bin 321 geçiş yaptığı, bunun da 1 milyon 339 geçişin yüzde 3’üne tekabül ettiği belirtildi. 620 geçişte yolcuların yetersiz bakiye nedeniyle geçemediği belirtildi.

Yetersiz bakiye uyarısı alan İstanbulkart Mobil kullanıcı sayısı 432 bin 70, günde ortalama 6 bin 500 geçişle İstanbulkart Mobil yetersiz uyarısı alan İstanbulkart Mobil kullanıcılarının yüzde 62,40’ı aynı ay, yüzde 23,92 onlardan dolu. Bunu yapmayarak İstanbulkart Taşınabilir uygulamasından vazgeçtiği belirtildi.

Dijital İstanbulkart sahiplerinden, güncel metrobüs tam yol ücretini hesaplayarak eksi 15 TL bakiye vermeleri istendi. Karar oy birliği ile kabul edildi. Karara göre her kullanıcı bu uygulamadan sadece 1 geçiş için yararlanabilecek ve ücret ödemeden bir daha hizmetten yararlanamayacak. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu