Haber

Kışın çöle dönen Torul Baraj Gölü’nde su seviyesi normale döndü

Kışın çöle dönen Torul Baraj Gölü’nde su seviyesi normale döndü

GÜMÜŞHANE – Gümüşhane’de kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle adeta çölleşen Torul Baraj Gölü, son dönemde etkisini gösteren kar yağışları ve karların erimesiyle normale döndü.

Vauk Dağı’ndan doğup Karadeniz’e dökülen ve 160 kilometre boyunca derin vadilere hayat veren Harşit Çayı üzerinde elektrik üretimi için kurulan Torul Barajı ve Hidroelektrik Santrali gölünün su seviyesi 2019’un 20.000 kilometresi nedeniyle düştü. yağmursuz sonbahar ve kış mevsimine. Toprakların çatlayarak sular altında kaldığı yapılar ile tarihi Torul Köprüsü’nün gün yüzüne çıktığı baraj gölü havzasında meydana gelen kuraklık, bölge sakinlerini de tedirgin etti.

Son yılların en yağışlı kışını geçiren Gümüşhane’de elektrik üretmek amacıyla yapılan Torul Baraj Gölü’nün su seviyesi yüksek kesimlerde karların erimesi ve şiddetli yağışlarla normal seviyesine döndü. bahar mevsimi ile son dönemde. Tarihi Torul Köprüsü’nün sular altında kaldığı baraj gölü havzası yeniden normale dönerken, çevrede yaşayanlar kışın boş kalan baraj gölünün normal seviyesine dönmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Kış mevsiminde çöldü, dikenler çıktı”

Mehmet Atasu, son yağışlarla birlikte baraj doluluğunun normale döndüğünü belirterek, “Kış mevsiminde buralar çöldü, dikenler çıktı. Son yağışlarla buralar kapandı. Burada su yoktu, baraj boştu. Havaların ısınmaya başlayıp yükseklerdeki karlar eriyince baraj dolmuş ve tarihi Torul Köprüsü buradan kapatılmıştı artık.” Geçiş yok. Baraj boşalınca tekrar faaliyete geçiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu