Haber

Milli Yol Partisi Genel Başkanı emeklilerin sıkıntılarını dile getirdi

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, “Son gelişmeyle emekli maaşı 10 bin TL civarında. TÜİK’in açıkladığı yoksulluk rakamı 48 bin TL. Alt rakam ise 18 bin TL. İnsanlar nasıl yaşıyor?” Kiraların 10-15 bin TL’ye çıktığı bir ortam mı?” “Emeklinin de insan olduğu unutulmamalıdır. İnsanca yaşama isteğinin engellendiği bu ülkede kim hakkını, hukukunu kaybetmişse, hepimiz onun yanında olmalıyız” dedi.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, beraberindeki heyetle birlikte 2021 Tüm Emekliler Birliği’ni (2021 Tüm Emekliler-Sen) ziyaret etti. Çayır, ziyaret kapsamında 2021 Tüm Emekli-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Salman Hürkardeş ile bir araya geldi. İkili görüşme öncesinde basına açıklamalarda bulundu.

‘İNSANCA VE ONURLU YAŞAMAK İSTİYORUZ’

2021 Tüm Emekliler Birliği Başkanı Salman Hürkardeş, burada yaptığı açıklamada, Remzi Çayır ve heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ülkemizde ekonomik sıkıntılar devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 2024 yılının emekliler yılı olacağını belirtiyor. Ancak, bugün taban fiyatı 17 bin 2 TL. Yoksulluk sınırı 48 bin 459 TL. Bu kapsamda emeklilere verilen fiyatlar kirayı bile karşılamaktan mahrum kalıyor. Mesela 4 bin 500 kök maaş alan arkadaşlarımız. TL, 49,25 TL eklediğimizde maaşları 6 bin 706 TL oluyor. 5 bin TL kazananlar yüzde 49,25 eklenince 7 bin 462 TL maaş alıyor. Kök maaşı 6 bin TL olan arkadaşlarımız ise 200 bin TL maaş alıyor. Yüzde 49,25 eklenince 8 bin 955 TL Ancak 7 bin TL maaş alanlar bunun biraz üzerinde yüzde 49,25 ile 10 bin 448 TL maaş alıyor. Dolayısıyla maaş alanlar 7 bin 500 TL yüzde 49,25 oranında doğrudan yaralanıyor. Taban maaşı 7 bin 500 TL’nin altında olanlar, hiç zam almayanlar dahi yüzde 32-33 maaş alıyor. orada. En az kazanan emeklilerin maaşı 10 bin TL olsa da maalesef bu farkı ve sosyal güvenliklerini hazine karşılıyor. Aslında emekliler için müjdeli bir emeklilik yılı değil, açlık, yoksulluk ve sefalet yılıdır. Biz gerçekten insanca ve onurlu yaşamak istiyoruz. Gelecek için ‘tam bağımsız bir Türkiye’ diyoruz. Halkımızın refahı için el ele, omuz omuza bu konuda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN YAPISAL DEĞİŞİME İHTİYACI VAR’

Milli Yol Partisi lideri Remzi Çayır, emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirterek, “Son güzelleştirmeyle emekli maaşı 10 bin TL civarında. 12 bin hatta 13 bin TL ile nasıl geçimimizi sağlayacağız? Yoksulluk” dedi. TÜİK’in açıkladığı rakam 48 bin TL. Alt rakam ise 18 bin TL.” bin TL. Asgari ücret 17 bin TL. Kiraların 10-15 bin TL’ye çıktığı bir yerde insanlar nasıl geçinecek? Şu anda geride kalanların sesi duyulmaz hale geldi. Emeklilerin de insan olduğu ve katkıda bulundukları unutulmamalıdır. En başından beri söylüyorum; Türkiye’nin yapısal bir değişikliğe ihtiyacı var. Sizden ne bekleniyordu? Hayatı biraz daha kolaylaştırmak, emeklilerin alım gücünü artırmak, emeklilerin onurlu yaşamasını sağlamaktı. Hangi ülkede arabayı deviren sürücü, ‘Hey millet, arabayı devirdim, gelin arabama binin’ derse kimse içeri giremez. “Bu ülkenin insanının başı belada. Bu bizim görevimiz. Bu gidişata bir son vermek. Ben öyle düşünüyorum, başkaları da öyle diyor demek yanlıştır” dedi.

‘TÜRKİYE İNSANLARIN ŞEREFLE YAŞADIĞI BİR ÜLKE OLMALI’

Çayır sözlerine şöyle devam etti;

“Türkiye’nin halkının şeref ve haysiyetle yaşadığı bir ülke olması için hepimiz katkıda bulunmalı, çalışmalı ve çabalamalıyız. Türkiye’nin sorunları varsa çözümü de vardır inancıyla siyasete girdik. Siyasi partilerde demokrasi yoktur. Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarıdır.Öncelikle bunların bir demokraside bir araya getirilmesi gerekir.Hiçbir parti veya siyasi kurum kendi içinde farklı fikirlere ve muhalefetlere izin vermez.Ancak kendi muhalefetiyle yaşayan yapılar zengindir,güçlüdür ve geleceği kuşatır.Türkiye bunu yapamaz. Bugün emeklilere para verin çünkü siyaset kurumu bir hizmet aracı olmaktan çıktı. Bugün emekliler zor durumda. Biz hem milliyetçiyiz hem de idealistiz. “Biz de kendimizi devrimci olarak tanımlıyoruz. Bizim devrimciliğimiz bundan geliyor; Bu sistemi değiştireceğiz, bu düzenleme bu şekilde devam edemez. İnsanca yaşama arzusu ket vurulan bu ülkede hakkını, hukukunu kaybeden herkesin her zaman yanında olmalıyız.”

habercildir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu