Yaşam

Mobilet’te Bu Ay: Nisan

Sosyal keşif, planlama ve paylaşım platformu Mobilet, TürkiyeTürkiye’nin birçok ilinde kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle katılımcıları buluşturmaya devam ediyor.Mobilet Yeriniz Hazır!” Mottosu ve yenilenen yüzü ile kullanıcılarının sosyal hayatlarına açılan kapı olmaya devam eden Mobilet; Nisan ayı boyunca Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Muğla, Yalova ve ZonguldakEtkinlikte yer alacak birçok farklı etkinliği katılımcılarla buluşturur.

 

Sadece bilet satın alma değil, aynı zamanda sosyal paylaşım platformu olan Mobilet’te, kullanıcıların kolay ve hızlı bilet almanın yanı sıra tüm keşif, sosyal etkileşim ve paylaşım deneyimini tek bir platformda yaşamasına olanak tanıyan Mobilet’te Nisan ayında yeriniz hazır! Yenilenen yüzü ve “Cepteki Yeriniz Hazır!” Mottosu ile kullanıcılarını kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle buluşturmaya devam eden Mobilet’in öne çıkanları ise şöyle;

 

Ankara’da müzik ve tiyatro dolu akşamlar

Başkentin gözde mekanlarından biri olan Congresium Ankara, nisan ayında da birçok keyifli ve renkli etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Başrollerini Hayko Cepkin ve Elçin Sangu’nun paylaştığı, Robert Louis Stevenson’ın klasik gerilim romanından uyarlanan dünyaca ünlü “Jekyll & Hyde” müzikali, muhteşem bir prodüksiyon ve mükemmel bir ekiple 12 Nisan Çarşamba günü seyirciyle buluşacak. Adını Türkiye’nin en çok dinlenen grupları arasına yazdıran yerli alternatif sahnenin tanınmış isimlerinden Dolu Kadehi Aykırı Tut Kerki, Solfej organizasyonuyla 13 Nisan Perşembe günü sevenleriyle buluşacak.

Türkiye’nin en güçlü seslerinden ve en değerli müzisyenlerinden Fatih Erkoç ile ülkemizin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev, caz projeleri Fatih Erkoç & Kerem Görsev Jazz Project, 13 Nisan Perşembe günü MEB Şura Salonu’nda.

Ankara’da 25 yaşında dövülerek öldürülen şair Dost Z. Özger’in hayatından ve şiirlerinden yola çıkan ‘müzikli oyun’ SEVDADIR, 28 Nisan Cuma akşamı Bambu Sahne’de tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Hüseyin Ocak’tan tek kişilik performans.

Albert Camus’nün savurganlığı, tuhaflığı, ahlaksızlığı ve gaddarlığıyla tanınan ve despotizmiyle anılan Roma’nın üçüncü imparatorunu anlattığı ünlü eseri Caligula, 30 Nisan Pazar günü Cernmodern’de tiyatroseverlerle buluşacak. Ankara Hareket Tiyatrosu’nun farklı yönetmenlik yorumu ve anlatımıyla.

 

Sezonun en sevilen oyunları İzmirli tiyatroseverlerle buluşuyor.

Korkularından başka silahı olmayan bir adamın silahları paramparça olana kadar mücadele ettiği bir yakın dövüş. Doğukan Uludağ’ın yönetmen koltuğuna oturduğu ve tek kişilik performansıyla göz dolduran, edebiyat ustası Oğuz Atay’ın kaleminden sahneye uyarlanan “Korkuyu Beklerken” oyunu 3 Nisan Pazartesi; Mutluluk diyarında hayvanları kurtarmak ve çocukların daha iyi eğitim almasını sağlamak için ülkeyi görünmez bir şekilde ele geçiren Dr. Aggman’ın sarayına giren büyük kahraman Sonic’in eğlenceli ve bol kahkahalı macerasını anlatan “Sonic Super Hero”, 9 Nisan Pazar günü Narlıdere AKM-Gürdal Tosun Tiyatro Salonu’nda seyircisiyle buluşacak.

Tiyatroadam’ın yeni oyunu “Son Ada”, Deniz Özmen ve Berk Ortak tarafından Zülfi Livaneli’nin eşsiz romanından sahneye uyarlanıyor ve ilk kez sahnede seyirciyle buluşuyor. Emekliliğini huzur içinde geçirmek için adaya yerleşen, adayı her türlü “anarşi”den kurtarmaya kararlı bir başkan… Ve bir ütopyanın distopyaya dönüşmesi… Bizi düşünmeye davet eden bu sarsıcı roman Livaneli’nin “Orhan Kemal Roman Armağanı”nın sahibi olan ve yeniden dünyamıza dair olan, tüm bakışları üzerinde topluyor. 5 Nisan Çarşamba akşamı; Yönetmen koltuğunda Kemal Aydoğan’ın oturduğu, başrollerinde Nalan Kuruçim, Caner Cindoruk ve Alper Şimşek’in yer aldığı, Moda Sahnesi’nde tek perdelik bir komedi olarak seyirciyle buluşan yeni oyun “Eve Dönüş” Bostanlı’da seyirciyle buluşacak. Suat Taşer Tiyatrosu 11 Nisan Salı günü.

 

Bir varmış bir yokmuş, büyülü ve yüce olanın yaşadığı o dünyada, dört arkadaş hayatları boyunca bir araya gelmişler. Topraktan çıkıp farklı yönlere giden sarmaşıklar bir yerde bir araya geldi ve birbirini buldu. Topraktan çıktıklarında birbirleriyle çıkacaklarından habersizken, suyun canlandığı o yeşillikte dost oldular. Geçmişine dönmek isteyen küçük bir kız çocuğu, yaratıldığı günden beri kafası samanla dolu bir Korkuluk, baltasıyla odun kesen Teneke Adam ve ormanların hakimi Aslan… Lyman Frank Baum’un 9 Nisan’da Anıl Akan’ın yönettiği Gökhan Derbent’ten uyarlanan ikonik eser “Oz Büyücüsü” 23 Nisan Pazar ve 30 Nisan Pazar günleri Tiyatro Peron’da İzmirli minik tiyatroseverlerle buluşacak.

İtalya’nın varoşlarında yaşam ve sınıf mücadelesi veren çalışanların çektikleri sıkıntıları anlatan “Her Şey Bedava”, onların birbirlerine ve sisteme karşı mücadelelerinin mizahı olarak sahnelerde hayat bulmaya devam ediyor. iki personel ailesinin günlük yaşamlarının dışında gelişen olaylar. Artan hayat pahalılığı karşısında gecekondu mahallelerinde yaşayan çocuklar, yaşlılar, kadınlar ve çalışanlar, fiyat artışına karşı hep birlikte eski fiyatlardan alışveriş yapmaya karar verirler ve “Öyle olsun” diyerek marketteki yiyeceklere el koyarlar. ödenmeyecek! Ödeme yapmayız! Her şey bedava”. Nobel ödüllü İtalyan oyun yazarı Dario Fo’nun en iyi bilinen ikinci oyunu kabul edilen “Her Şey Bedava”, Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Cenk Tunalı, Eylül İlbey ve Sertaç Akkaya’nın keyifli performanslarıyla 8 Nisan Cumartesi günü sahnelendi. Narlıdere AKM – Gürdal’da. Tosun Tiyatro Salonu ve İzmir AKM Yunus Emre Salonu 9 Nisan Pazar akşamı tiyatroseverlerle buluşacak.

Eskişehir’de bu ay sinema ve performans ön planda

Dennis Lehane’in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan 2010 Martin Scorsese filmi “Shutter Island”; Teddy Daniels ve Chuck Aule adlı iki polis memuru, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolmasının ardından tehlikeli akıl hastalarının tedavi edildiği Shutter Island adlı bölgede yer alan Ashecliffe Hastanesi’ne giderek gelişen esrarengiz olayları ve sonrasında gelişen olayları araştırmak üzere yola çıkarlar. . Scorsese’nin beğenilen oyuncularından Leonardo Di Caprio’nun başrolde yer aldığı kült sinema, 2 Nisan Pazar günü F/Stop Eskişehir’de sinemaseverlerle buluşacak.

Sevilen komedyen Pınar Fidan, bu hafta başına gelen olayları anlatırken bu sefer de seyirciyi güldürmek için Eskişehir’e geliyor. Pınar Fidan Ayağa Kalk, aile sorunları, çöpçüler, piyonlar, Putin, müstehcen sözler, bazı sosyalistler, gladyo, açık cerrahi, Menemen Olayı ve Kutsi konulu programıyla Cumartesi günü F Stop Salon’da izleyenlere unutulmaz bir kahkaha gecesi yaşatacak, 29 Nisan.

 

Bursa kahkahalarla dolu olacak

Sevilen komedyen My Love, Snatch; Bursa Merinos Atatürk, kahkaha, müzik, dans, zehirli bağlar, aile dizimi, aşk ve memnuniyet üzerine yeni farkındalıklar yaratacak en yeni programı “İlişkiler Komedisi” ile Nisan Cuma günü KKM’de Bursalılara kahkaha dolu bir gece yaşatacak. 7.

Akdeniz’in en büyük bahar şenliği başlıyor

Bu yıl 18. yılını kutlayan Akdeniz’in en büyük bahar festivali Magic Break, 20-23 Nisan tarihlerinde yine Antalya’da dünyanın dört bir yanından binlerce elektronik müzik severi ağırlamaya hazırlanıyor. 50’ye yakın sanatçının 6 sahnede ağırlanacağı bu çok özel yılda, Label Project kendi sahnesiyle festival alanında müziğin ritmini belirleyecek.

   
20-23 Nisan tarihleri ​​arasında Pegasos Resort Hotel Antalya’da gerçekleşecek ve Türkiye ile kendini kanıtlamış iki markanın ilk iş birliği ile kapılarını açacak bu yeni evreni keşfetmek için şimdiden yerinizi ayırtmayı unutmayın. yarattıkları dünyalar.

Wiyanawanda Fest Bodrum 29 Nisan’da başlıyor

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki fermente üzüm suyu üreticileri ile üzüm severleri Azka Hotel’de buluşturan Wiyanawanda Fest Bodrum, 29 Nisan’da gerçekleşecek. Bardakçı Koyu’ndaki Azka Otel’in muhteşem deniz manzaralı çim bahçelerinde onlarca şıra markasının üzüm severlerle buluşacağı festival kapsamında yerli ve yabancı üzümlerden üretilen yeni hasat şıralar ve yeni markalar raflarda yerini alacak ve bu yıl ilk kez menüler ortasında beğeniye sunulacak. Bodrum’un tarihi ve gastronomik zenginliği ile bilgilendirici ve unutulmaz bir lezzet deneyimi vadeden Wiyanawanda Fest Bodrum, 29 Nisan Cumartesi günü üzüm severleri Azka Hotel’de bekliyor.

Anadolu turunda Super Sonic macerası

Aggman’ın sarayına giren muhteşem kahraman Sonic’in eğlenceli ve kahkaha dolu macerasını anlatan, mutluluklar ülkesindeki hayvanları kurtarmak ve çocukların daha iyi bir eğitim almalarını sağlamak için görünmez olan Dr. Anadolu’daki küçük tiyatroseverlerle tanışın. Bu nihai Sonic macera turunun bir parçası olarak; 1 Nisan Cumartesi saat 13.00, Isparta Belediyesi Kültür Merkezi, 17.00 Bucak İlçe Halk Kütüphanesi, 2 Nisan Pazar saat 13.00 ve 15.00, Alanya Kültür Merkezi, 8 Nisan Cumartesi saat 13.00, Nazilli Mehmet Yüzgüler Kültür Merkezi saat 15.00’de ise Denizli Merkezefendi Kültür Merkezi’nde minik tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Anadolu’da “Her Şey Bedava”

Nobel Ödüllü İtalyan oyun yazarı Dario Fo tarafından yazıldı. Her şey Ücretsiz Nisan ayında da seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. İtalya’nın varoşlarında yaşam ve sınıf mücadelesi veren personelin karşılaştığı zorlukları anlatan oyun, olaylar karşısında birbirlerine ve sisteme karşı gösterdikleri çabanın mizahı olarak sahnede hayat buluyor. çalışan iki ailenin günlük yaşamlarının dışında gelişen. Artan hayat pahalılığı karşısında gecekondu mahallelerinde yaşayan çocuklar, yaşlılar, hanımlar ve görevliler fiyat artışına karşı hep birlikte eski fiyatlardan alışveriş yapmaya karar verirler ve “Böyle olsun” diyerek marketteki yiyeceklere el koyarlar. ödenmeyecek! Ödeme yapmayız! Her şey bedava”. Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Cenk Tunalı, Eylül İlbey ve Sertaç Akkaya’nın keyifli performanslarıyla Dario Fo’nun en bilinen ikinci oyunu kabul edilen Her Şey Bedava; Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) 4 Nisan Salı günü Balıkesir Avlu Kongre Merkezi’nde, 5 Nisan Çarşamba günü Denizli Merkezefendi Kültür Merkezi’nde, 11 Nisan Salı günü ise Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. 12.

“Korkuyu Beklerken” Nisan ayında Balıkesir ve Zonguldak’a konuk oluyor.

Silahsız bir adamın korkudan silahları paramparça olana kadar mücadele ettiği bir yakın dövüş. Edebiyat ustası Oğuz Atay’ın kaleminden sahneye uyarlanan, yönetmen koltuğunda Doğukan Uludağ’ın oturduğu ve tek kişilik performansıyla “Korkuyu Beklerken” adlı oyun, 2019 yılında Zonguldak Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 8 Nisan Cumartesi, 14 Nisan Cuma Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde. Hem tiyatro hem de edebiyatseverlerle buluşacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu