Ekonomi

Putin: Musk kesinlikle olağanüstü

Putin, Vladivostok’ta düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu’nda katıldığı ana oturumda küresel gelişmelere ve işadamı Elon Musk’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Putin’in kamuoyunda Musk’a övgüsü, milyarder Musk’ın geçen yıl Ukrayna’nın, Rusya’nın Kırım liman kenti Sevastopol’daki filosuna yapılacak baskına yardım etmek için Starlink uydu ağını etkinleştirme talebini reddettiğini söylemesinden birkaç gün sonra geldi.

Oturumda ABD’li işadamı Elon Musk hakkındaki görüşleri de sorulan Putin, şunları söyledi: “Kesinlikle sıra dışı bir insan. Bunun kabul edilmesi gerekiyor ve bunu küresel anlamda herkesin kabul ettiğini düşünüyorum. “Aktif ve yetenekli bir iş insanı.” değerlendirmesini yaptı.

Musk’a yönelik iddialar

Elon Musk, geçtiğimiz yıl Ukrayna’nın Kırım’da Rus donanmasına yönelik planladığı saldırının engellenmesiyle gündeme gelmişti.

Walter Isaacson’un bugün yayımlanan biyografi kitabı “Elon Musk”ta yer alan bilgilere göre Musk, Ukrayna’nın Kırım’daki Rus deniz filosuna yönelik denizaltı drone saldırısını önlemek amacıyla Starlink uydu mühendislerine gizlice şirketinin Kırım kıyısına yakın uydu bağlantı ağını kapatmalarını emretti. geçen sene.

Alıntılardaki iddiaları doğrulayan Musk, “Onların isteklerini kabul etmiş olsaydım, SpaceX büyük bir savaş eyleminin ve çatışmanın tırmanmasının açıkça suç ortağı olurdu” dedi. İlişkisini anlattı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, CNN’de Jake Tapper’ın sunduğu “Birliğin Durumu” programında söz konusu tezlerle ilgili soruları yanıtlamaktan kaçındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu