Haber

Yabancı Uzmanlar Çin Ekonomisine Güveniyor

Çin ekonomisinin istikrarlı büyümesine güvendiklerini ifade eden birçok uzman, bunun zayıf küresel ekonomiye ivme kazandıracağını söyledi.

Beklenmeyen pek çok faktörle karşı karşıya kalan Çin ekonomisi, 2022’de yüzde 3 büyüyerek dünyanın önde gelen ekonomileri arasında görece yüksek bir oran yakaladı.

SES 1 (İspanyolca): EDUARDO REGALADO, Küba Uluslararası Politika Çalışmaları Merkezi kıdemli üyesi:

“2022 sonuçlarında altı çizilmesi gereken ilk şey, Çin ekonomisinin dirençli olduğu, yani bu güçlü iç ve dış zorluklara göğüs gerdiğidir. Bu zorluklara rağmen Çin ekonomisi büyümeye devam etti.

Yüzde 3’lük bir büyüme (2022’de), Çin ekonomisinin büyüklüğü düşünüldüğünde çok büyük bir büyüme anlamına geliyor. Ayrıca büyümeye devam etmesi de değerli.

Bu son derece şaşırtıcı bir sonuçtur ve Çin ekonomisinin hem yurtiçinde hem de yurtdışında takdire şayan bir sonucudur.”

Çin ekonomisi dünya ile daha yakından ve güçlü bir şekilde bütünleştiği için uzmanlar, Çin’in ekonomik toparlanmasının dünya ekonomisinin büyümesine önemli bir ivme kazandıracağına inanıyor.

SES 2 (İngilizce): HEYSEM EL-GAYS, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri:

“Çin açıldı. Çin, önde gelen bir küresel ekonomik lokomotif konumunda. Bu, küresel ekonomi, dünya ve güç adına çok şey söylüyor. Ve tabii ki dünyanın ortasındaki Çin ile ticaret için de değerlidir.

Bunun etkisi çok büyük. Yaklaşık 4 yıldır Çin’de yaşayan ve Çin’in gerçekte nasıl gelişip büyüyebileceğini görmüş, Çin halkının ne kadar aktif, son derece vatansever ve ülkesinin kalkınması için istekli olduğunu gören biri olarak Çin’e inanıyorum. Çin ekonomisine ve Çin liderliğinin, hükümetinin ve halkının gücüne olan güvenimiz son derece yüksektir.”

SES 3 (İspanyolca): EDUARDO REGALADO, Küba Uluslararası Politika Çalışmaları Merkezi kıdemli üyesi:

“Çin’in kurulu bir kapasitesi var, Çin’in ekonomik gelişimini sürdürmek ve desteklemek için iç talebi var. Çin, iç talebi canlandıran küresel değer zincirlerine, tedarik zincirlerine entegre oldu. Çin’in ekonomik büyümesi ülkede açıkça fark edilecek ve bunun faydaları olacak.” dünya ekonomisi için.”

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Pekin’den bildiriyor.

(XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu