Haber

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Depremle ilgili soruşturmalar sürüyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, beyin sarsıntısıyla ilgili soruşturmaların sürdüğünü belirterek, “Özellikle bilirkişi incelemeleri, teknik üniversitelere gönderilen belgeler ve gelecek raporlar doğrultusunda tutuklama süreçleri gözden geçirilecek ve süreç devam edecek.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te depremin vurduğu Nurdağı ve İslahiye ilçelerini ziyaret etti. Nurdağı AFAD Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerle görüşerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Tunç, her iki ilçede de konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerle sohbet etti. Bakan Tunç, ziyaretlerinin ardından İslahiye ilçesindeki AFAD Uyum Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Tunç’un yanı sıra Gaziantep Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

‘ÖNCELİĞİMİZ DEPREM BÖLGELERİNİ YÜKSELTMEK’

Bakan Tunç, 11 ili kapsayan depremin AK Parti iktidarının öncelikli kaygısı olduğunu ve yapacaklarını söyledi. Tunç, ’15 Adliyemiz sarsıntıdan ağır hasar gördü. 49 adliye orta veya hafif hasar gördü. Bakanlık olarak bölgede 473 milyon 819 bin TL harcama yaparak onarımları gerçekleştirdik ve hizmetin aksamamasını sağladık.

‘1757 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI’

Bakan Tunç, 11 ilde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 1757 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ve toplam 351 kişinin tutuklandığını vurguladı. Sorumlular hakkında bağımsız ve tarafsız yargının doğru kararı vereceğini belirten Tunç, sözlerini şöyle tamamladı: “Deprem ceza soruşturması diğer taraftan devam ediyor. Bu konuda genel süreci titizlikle takip ediyoruz. 1757 sanık hakkında soruşturma başlatıldı. 11 il, 351 tutuklama, 642 adli teftiş, 764 diğer tedbir kararları verildi.Özellikle gözaltı süreçleri gözden geçirilecek ve bilirkişi incelemeleri, teknik üniversitelere gönderilen belgeler ve gelecek raporlar doğrultusunda süreç devam edecek.Bağımsız ve sorumlular hakkında en doğru kararı tarafsız yargı verecektir.Burada tespit ettiğimiz sorunlardan bazıları özellikle ağır hasarlı binaların yıkılması ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ilk tespitlerinin ardından vatandaşlarımızın gittiğini görüyoruz. mahkemelere başvurdu ve yeniden bir karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu