Ekonomi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü: Meslek liselerine ilgi artırılmalı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Torbalı Ticaret Odası (TTO) Şubat ayı Meclis ve Meslek Komiteleri Ortak Toplantısına katıldı.

TTO’dan yapılan açıklamaya göre Ömer Yahşi, toplantıda yaptığı konuşmada, İzmir’de 8’inci sınıftan mezun olan öğrencilerin yalnızca yüzde 32’sinin meslek liselerini tercih ettiğini belirtti.

Bu sayının yüzde 60-70’lere çıkarılması gerektiğini belirten Yahşi, şöyle konuştu:

“Mesleki eğitimde çocuklarımıza dayatmadan ciddi bir noktaya gelmemiz gerekiyor. Burada danışmanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, sanayicilerimize önemli görevler düşüyor. Böylece nitelikli personel sorununu da hep birlikte aşacağız. Ben de yapmalıyım. Anadolu liselerimizin çoğunu meslek lisesine dönüştürmemiz gerektiğine dikkat çekerek, “İzmir’in Anadolu liselerine değil, meslek liselerine ihtiyacı var.”

Mesleki eğitim açısından Torbalı’ya özel önem verdiklerini kaydeden Yahşi, “Sanayicilerimizin desteğiyle firmalarımızı eğitim merkezleri haline getirebiliriz. Bu sayede öğrencilerimiz işi ustadan en son teknolojilerle öğrenebilirler. model ekipman. Bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvaha Olgun, mesleki eğitime ilginin giderek azaldığını vurguladı.

Torbalı’nın 1.500’ün üzerinde sanayi kuruluşu ve 3 bine yakın ticari kuruluşa ev sahipliği yaptığını kaydeden Olgun, “Geçtiğimiz yıl ilçemizdeki endüstri meslek lisesi metal bölümüne kayıtlı öğrenci sayısı 65 idi, mezun olan öğrenci sayısı ise 100’dü. 22; mobilya bölümüne kayıtlı öğrenci sayısı 67, mezun olan öğrenci sayısı ise 21’dir. Ancak Torbalı sanayisinin bu iki alan için 20 bin mezuna ihtiyacı var. Öğrencilerimizin yüzde 30’unun üniversiteye devam etmesi, geri kalanının ise profesyonel olarak yetiştirilmesi gerekiyor.” dedi.

Fabrikaların meslek atölyelerine dönüştürülebileceğini kaydeden Olgun, “Mevzuatın uygun hale getirilmesi halinde Torbalı Ticaret Odası olarak biz de sorumluluk almaya hazırız.” dedi.

cemisgezekhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu