Haber

‘Trump başkan seçilirse Ukrayna’yı Rusya ile müzakereye zorlayacak’

ABD’de merakla beklenen başkanlık seçimleri yaklaşırken, adayların açıklamaları ışığında Ukrayna meselesinin ABD iç siyasetinde işgal ettiği yer artıyor.

Bloomberg’in Washington’daki kaynaklarına dayanarak aktardığı haberde, Cumhuriyetçi aday Trump’ın müzakerelerin yeniden başlatılmasından yana olduğu belirtildi. “Donald Trump gelecek yıl iktidara dönerse, Ukrayna’yı savaşın durumu konusunda Rusya ile müzakereye zorlamayı düşünüyor” denildi.

Kaynaklara göre, Trump’ın danışmanları eski başkanın Beyaz Saray’a dönmesinin hemen ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir PutinVe Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiykatılacağı müzakereleri organize etmek için çalışmalara başlayacak.

Kaynaklardan biri, askeri yardımı kesme tehdidinin Ukrayna’yı tekrar müzakere masasına getirebileceğini, yardımın artırılmasının ise yalnızca Rusya’yı kışkırtma riski taşıdığını belirtti.

Trump daha önceki açıklamalarında ABD yönetiminin ve bizzat Biden’ın dış politika adımlarını ve özellikle kendisinin lider olması durumunu defalarca eleştirmişti. Ukrayna’daki çatışmanın 24 saat içinde sona erdirilmesiSöz vermişti.

Biden yönetiminin eylemleri nedeniyle 3. Dünya Savaşı riskinin bulunduğunu defalarca dile getiren Cumhuriyetçi lider, Biden’ın Kiev’e misket bombası gönderme kararını olası bir 3. Dünya Savaşı’nın ‘katalizörü’ olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu