Haber

Merkez Sakarya’dan ‘hayat kurtaracak’

SAKARYA (İGFA) –Büyükşehir Belediyesi, Sakarya ve Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamak için güçlü bir takviye sağlayacak değerli bir projeyi hayata geçiriyor.

Bu kapsamda 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na sabit kan alma merkezi yapılacak. Gruplar, merkezin inşası için ilk çiviyi çaktı ve meydanda çalışma başlatıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Önder Ekrem Büyük, “Halk sağlığının korunmasına yönelik faaliyetler yürüten Türk Kızılayı için sabit kan alma merkezi kuruyoruz. Kent merkezinde kuracağımız bu merkez ile yaz kış fark etmeksizin kana ihtiyaç duyulduğunda kana rahatlıkla ulaşabileceğiz” dedi.

“KIZILAY’A DESTEK BİZİM BORCUMUZ”

Kent merkezinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kurulacak sabit kan alma merkezinde kan alma alanı, muayene alanı, tabip odası, dinlenme alanı, afet ve ilk yardım danışma alanı yer alacak.

55 metrekare alan üzerine kurulacak merkezle ilgili olarak Önder Ekrem Aziz, “Paydaşlarımı sosyal projelerle desteklemek için ciddi bir çaba harcıyoruz. Türk Kızılayı’na şehir merkezinde sabit bir kan alma merkezi tahsis etmek için çalışmalara başladık. Kızılay’a her zaman destek olmak boynumuzun borcudur. İnşallah kısa sürede bu merkezi tamamlayarak Türk Kızılayı’na tahsis edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu