Haber

Almanya’daki Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler, Almanya’nın Berlin kentindeki Türkiye Büyükelçiliği’nde düzenlenen törenle anıldı.

Berlin’deki Türkiye Büyükelçiliği’nde yaklaşık 300 davetlinin katıldığı anma töreni, depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı ve ardından İstiklal Marşı okundu. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam eden törende, Din Hizmetleri Ataşesi Emre Şimşek Kur’an-ı Kerim ve dualar okudu. Deprem fotoğraflarının yer aldığı video gösterisinde bazı davetlilerin duygulandığı görüldü.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen konuşmasında, 6 Şubat 2023’te millet olarak kelimelerle anlatılamayacak acı bir güne uyandık dedi. Herkesin depremden olumsuz etkilenen bir yakını olduğunun altını çizen Şen, “Bugün aramızda depremden etkilenmeyen tek bir kişinin, aile bireyinin, arkadaşının, akrabasının, tanıdığının olduğunu düşünmüyorum. Kahramanmaraş merkezli depremde kaybettiğimiz canlar bugün de yüreklerimizi acıtmaya devam ediyor.Depremde kaybettiklerimiz.” “53 bini aşkın vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan bu felaketlerde yaralanan 17 bini aşkın vatandaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi tekrarlıyorum. Yaşamaya devam edenlerin de olduğunu biliyoruz. Sağlık sorunları olanlara Allah acil şifalar versin” dedi.

Şen, bu felaketin hem Türkiye’de hem de yurt dışında devlet-millet dayanışmasının en üst düzeyde olduğunu gösterdiğini ve bunun çok değerli olduğunu vurguladı. Şen, depremin hemen ardından yurt dışında yaşayan tüm vatandaşların depremzedeler için seferber olduklarının altını çizerek, yardımlarını esirgemeyen tüm vatandaşlara teşekkür etti. Şen, “Allah bir daha milletimize ve devletimize böyle acılar yaşatmasın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Berlin Büyükelçiliği ile Berlin Başkonsolosluğu’nun ortaklaşa düzenlediği anma törenine, Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Berlin Başkonsolosu İlker Okan Ulu ve Azerbaycan’ın Berlin Büyükelçisi Nasimi Agayev’in yanı sıra yaklaşık 300 davetli katıldı. – BERLİN

karpuzluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu